Naleśniki z waniliowo-kokosowym serkiem i owocem kaki

DSCF3829

 

Składniki:
6 sztuk naleśniki
1 sztuka kaki
100 gram twaróg półtłusty
2-3 łyżki śmietany 30%
1 łyżka wiórek kokosowym
2 łyżeczki cukru
laska wanilii

 

DSCF3827

 

Przygotowanie:

Smażymy naleśniki wedle znanego sobie przepisu. Twaróg przekładamy do miseczki i rozcieramy widelcem, następnie dodajemy do niego śmietankę, wiórka kokosowe, cukier oraz odrobinę prawdziwej wanilii (tak na ostrzu noża). Całość dokładnie mieszamy. Obieram kaki i kroimy je w drobną kostkę. Masę twarożkową rozprowadzamy równomiernie na naleśnikach, posypujemy pokrojonym kaki i zwijamy w rulon – kroimy po skosie. Tak przygotowane naleśniki podajemy jako słodką przekąskę.

 

 

Dodaj komentarz