Składniki
1 brzoskwinia
100 gram serka typu danio
3 gałki ulubionych lodów
2 łyżki otrębów granulowanych o smaku żurawinowym
maliny,
jeżyny,
mięta
Szybki w przygotowaniu i prosty, ale ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje : ) Smak lodów idealnie się komponuje z brzoskwiniowym musem. Idealny deser w upalne dni i nie tylko : )
Przygotowanie:
Składniki podane do przygotowania jednej porcji. Na początku musimy przygotować brzoskwiniowy mus. Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki i dokładnie blendujemy (moja brzoskwinia była trochę kwaskowa i dodałam niecałą łyżeczkę cukru). Na dno pucharka wykładamy serek, posypujemy go granulowanymi otrębami, na to dajemy 3 gałki lodów i calość obficie polewamy przygotowanym wcześniej brzoskwiniowym musem. Posypujemy ponownie otrębami i dekorujemy świeżymi malinami, jeżynami i miętą.
Karolina
Przepis wygląda na bardzo fajny, a lody na zdjęciach są obłędne. Z niecierpliwością czekam na okres letni, w którym z pewnością do tego przepisu jeszcze wrócę 🙂