Składniki:
1 marchewka
1 mały ziemniak
1 różyczka kalafiora
1 żołądek z kurczaka
1 serduszko z kurczaka
2 łyżki oleju
przegotowana woda
Serduszko oraz żołądek drobiowy (mięso z własnego chowu) gotujemy w samej wodzie do miękkości. Następnie oddzielamy wszelkie chrząstki i pozostawiamy tylko mięso. Marchewkę kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę, gotujemy do miękkości w samej wodzie, pod koniec gotowania dodajemy kalafiora. Warzywa miksujemy razem z mięsem, olejem i wodą (ilość wedle uznania). Z podanej ilości składników mój synek (5 miesięcy i 2 tygodnie) miał zupkę na 2 dni. Od razu po zblenderowaniu ostudzony krem przekładamy do słoiczka, zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Spokojnie można podać dziecku następnego dnia. Odgrzewamy oczywiście w kąpieli wodnej.