Przepyszne połączenie smaków – białej czekolady i truskawek. Muffinki te się robi niebywale szybko, 3 składniki mokre łączymy z 3 składnikami suchymi a na koniec dodajemy czekoladę i truskawki, nie ma nic prostszego. Z porcji wychodzi ok. 15 sztuk słodkich babeczek. Oczywiście równie smaczne muffinki wyjdą w wersji z czekoladą mleczną lub gorzką, można eksperymentować ze smakiem : )
Składniki mokre:
1 szklanka mleka
0,5 szklanki oleju
1 jajko
Składniki suche:
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
Dodatkowo:
3/4 tabliczki białej czekolady
ok. 15 truskawek
Przygotowanie:
Składniki mokre łączymy ze sobą – chwilę mieszamy trzepaczką. Składniki suche również razem mieszamy. Do składników suchych wlewamy mokre i mieszamy łyżką do czasu aż się wszystko połączy (1 minutka). Na koniec wsypujemy posiekaną czekoladę. Do foremek na muffiny wlewamy po 1 łyżce ciasta, następnie do każdej wciskamy po 1 truskawce po czym zalewamy ją jeszcze niewielką ilością ciasta, tak aby nie była widoczna. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 200* piekarnika i w tej temperaturze pieczemy 20 minut.
Anna
Wygląda na łatwe, a zapewne i tak mi nie wyjdzie. Będę chciała przetestować.