Zupa cukiniowa z królikiem i koperkiem

zupa cukiniowa

 

Ta zupka okazała się hitem dla mojego maluszka. Delikatny smak cukini i królika wzbogacony aromatem świeżego koperku – pychota! : )

 

DSCF2651

 

Składniki:

1 szklanka pokrojonej cukini

1 łyżka siekanego koperku

3 łyżeczki kaszki manny

1 noga z królika

woda

1 łyżka oleju

 

Przygotowanie:

Mięso z królika gotujemy do miękkości. Cukinię kroimy w kostkę, zalewamy szklanką wody i gotujemy na wolnym ogniu, gdy zrobimy się miękka wsypujemy kaszkę manną (błyskawiczną) oraz siekany koperek i ciągle mieszając gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Mięso obieramy od kości, dodajemy kaszkę z cukinią, olej i dokładnie blendujemy. Porcja na 2 dni.

 

DSCF2652

DSCF2653

Dodaj komentarz