W środku krem z mlecznej czekolady z dodatkiem suszonych śliwek nasączonych alkoholem, krem śmietankowy z białą czekoladą oraz krem porzeczkowy na bazie domowej konfitury z czerwonych porzeczek. Przepisy na te kremy podawałam już przy innych tortach, dlatego tym razem zamieszczę jedynie przepis na krem użyty do otynkowania tortu. Świetnie się z tym kremem pracuje, dodatkowo ma pyszny smak – polecam.
Krem milki way:
200 gram masła
70 ml mleka
6 pełnych łyżek cukru
1 szklanka + 2 łyżki mleka w proszku
Mleko podgrzać, dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia i odstawić do wychłodzenia. Miękkie masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy mleko z cukrem. Na sam koniec wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do czasu połączenia się składników. Masa wystarczyła na styk na otynkowanie tortu średnicy 17 cm i wysokości prawie 15 cm.