Lekka sałatka z mozarellą

lekkostrawna, pełna witamin sałatka z mozarellą

 

Składniki:

200 gram mozarelli

1 sałata

2-3 pomidory

2-3 ogórki gruntowe

1 pęczek rzodkiewki

1 cebula

pęczek koperku

ok. 3 łyżki oleju/oliwy

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Oparzone i pozbawione skórki pomidory kroimy w kostkę, natomiast ogórki i cebulę w półplasterki. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, a koperek siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę mozarellę, dodajemy olej (lub oliwę), sól i pieprz do smaku – dokładnie mieszamy. Pyszna, lekka i zdrowa sałatka gotowa w kilka chwil : )

Dodaj komentarz